Google Chrome bo spletne strani brez HTTPS varnostnega certifikata dodatno izpostavil

datum: 12.09.2016

https-left

Google je te dni objavil novico, da bodo v prihodnjih mesecih začeli dodatno "izpostavljati" strani, ki nimajo HTTPS varnostnega certifikata.

To pomeni, da bodo obiskovalci strani dodatno opozorjeni, da stran nima certifikata in s temo je verjetnost večja, da bo obiskovalec tako stran tudi hitro zapustil. Predlagamo vam, da se temu že sedaj izognite in poskrbite, da bo vaša spletna stran že jutri opremljena z varnostnim HTTPS certifikatom.

Predlagamo vam, da se temu že sedaj izognite in poskrbite, da bo vaša spletna stran že jutri opremljena z varnostnim HTTPS certifikatom.

Kaj sploh je SSL certifikat?

Kratica SSL izhaja iz angleškega jezika – Secure Socket Layer. S to kratico poimenujemo varnostni protokol, ki skrbi za enkripcijo (šifriranje) podatkov, ki se prenašajo med vašo spletno stranjo in brskalnikom (Mozzila Firefox, Chrome, Safari, Internet Explorer ipd.) uporabnika, ki vašo spletno stran v tistem trenutku uporablja.

SSL certifikat bistveno poveča varnost vaše spletne strani, saj so podatki šifrirani. Varnostni certifikat v očeh uporabnikov vzbuja precej večje zaupanje. Spletna stran, ki je zaščitena s SSL certifikatom ima v naslovni vrstici zapisano HTTPS:// pred tem pa se pojavi še zelena ključavnica kar pomeni, da je certifikat verificiran.

Zakaj vsem našim naročnikom priporočamo namestitev SSL certifikata?

  1. Ker je to iz vidika varnosti enostavna in poceni rešitev.
  2. Ker se s tem spletna stran pojavlja višje v seznamu zadetkov Google iskalnika.
  3. Ker uporabniki spletni strani, ki ima nameščen SSL certifikat bolj zaupajo.


Vsekakor so lastniki spletnih strani, ki uporabljajo SSL certifikat v prednosti pred ostalimi, le vprašanje časa je, ko bodo SSL certifikati postali stalnica na svetovnem spletu.

all

Posebna ponudba

Za vas – naše zveste naročnike imamo pripravljeno posebno ponudbo za SSL certifikate, ki bodo potrdili, da je vaša spletna stran varna! SSL certifikat je veljaven 3 mesece, veljavnost certifikata se samodejno podaljšuje. Varna povezava velja za eno domeno in morebitne poddomene. 

SSL certifikat za 1 domeno 1,5 EUR/mesec  
 

Strošek SSL certifikata lahko dodamo k rednemu mesečnemu računu za vzdrževanje. Minimalen zakup certifikata je 3 mesece. Navedene vrednosti ne vključujejo DDV.

Če vam je varnost podatkov na vaši spletni strani pomembna in bi si želeli SSL certifikat čim prej zagotoviti izpolnite spletni obrazec in potrdite naročilo, hvala!

Obrazec za naročilo

da Več

0+5=